President SA Node

12:06 AM أمانينا 1 Comments

They want the president to be like SA Node, isolated in special right auricle of the heart, not to mingle with the citizen.

How come.

If the heart is a very healthy heart, obeying every order and impulse sent from SA Node, then it's ok.

But Egypt itself is so sick,
having to many pathology,
myocardium are so flabby,
valves were stenosed and calcified,
blood supply are not equally distributed,
infarction here and there,
septal defect,
coronary atherosclerosis,
huh.

Impending heart failure.

SA Node for sure have weak control over the heart. But he does his job well.

Either Egypt sustain with medication, or undergo surgery.

Total heart repalcement.

Just pray and continue dakwah.

1 comments:

Tafakur

10:56 PM أمانينا 0 Comments


Sejauh-jauh mata memandang
Sedalam-dalam hati merasakan
Hanya setitik debu yang tertuang
Dalam syair pujian

Lepas hati memandang lautmu
Terheran diri pada langitmu
Berjuta kata tak cukup untuk
Melukis indahmu

Melihat bintang alangkah jauhmu
Melihat biru alangkah dekatmu
Melihat hutan melihat gunung
Siapa menjagamu

Mendengar tangis dalam deritamu
Rasakan luka dihari-harimu
Pada siapa air mata ini 'kan mengadu

Bumi akan sepi
Bangga sementara
Adakah tempat kembali
Adakah selain Allah

#Opick


0 comments:

Adik

6:09 AM أمانينا 0 Comments

"Dik, kakak rasa ko x maafkan kakak lagi la pasal hari tu."

"Nape lak?"

"Ntah, rasa cm ada benda x settle."

"Mane ade, kakak pikir lebih kot. Adik dah maafkan."

"Kakak rasa macam ko extra sensitif, bile kakak tgurau kasar sket, sejak hari tu. Before ni ko rilek je."

"xde ape lah. Adik dah maafkan."

"Dik, kakak tak tahu hati ko cmne. Tapi, kakak betul2 minta maaf."

"Adik maafkan dah.."

"Kakak minta maaf, tapi kalau ko susah lagi nak maafkan, xpe lah. Moga Allah mudahkan uruskan ko yang lain bila ko maafkan kakak."

"Hmm.."

"Umur kakak xpanjang mana. Umur kau pun lagi la kakak tak tahu. Harapnya kalau ko marah ngn kakak, jangan simpan sampai mati."

"Pahala kakak pon tak banyak mana. Dosa beratur panjang kot, berderet mintak taubat.
Kalau ko maafkan kakak, harapnya ada peluang la nak masuk syurga mudah sket.
Xde la kat akhirat nanti, tersangkut2 perjalanan kita nak masuk syurga, disebabkan kena claim2 hak depan Allah. Nak tuntut kemaafan dari ko.. Kalau boleh settle kat dunia, senang la sikit nanti..."

"Tak terpikir pulak pasal tu.. adik ingatkan, hak memendam rasa tu hak peribadi."

"Memang hak peribadi, tapi ada juga hak orang lain kat situ. Kat akhirat, setiap inci perkara Allah kira. Macam kakak dah menyakiti hati kau, Allah akan bagi hak ko kalo ko nak tuntut. Boleh je.
Tapi lagi better kalau kita maafkan je semua kesalahan manusia kat kita. Barulah tenang itu dinikmati."

"Kakak bajet bagus sangat r hari tu. Tercalar kot ego adik. Nasihat tak macam nasihat."

"Erk, agak la. Macam murai membebel. Hehe..Sori sangat2 dik. minta maaf sangat22. Lupakan je ape kakak cakap waktu tu. Waktu tu emosi xstabil. Tengah penat pikir banyak benda, orang banyak mengadu mcm2.."

"Adik cuba maafkan.. It takes time ok.
Belanja adik kak. DENDA."

"OK, ko nak apa?"

"Doa."

0 comments: