09 February 2011

uncertainty

alhamdulillah safely arrived this morning.

so many meeting should be made!

bak kata zatil, 10 days of uncertainty is over.
but future uncertainty is not yet over.

ya Allah, bantu kami melancarkan plan2 kami.
dan bantu saudara2 kami di Mesir, moga Islam tertegak kembali di sana di bawah pemerintah yang adil.

3 comments:

shikin achik said...

alhamdulillah lega dgr korang dah slmt actually..slama 30 thun hosni mubarak memerintah,, ttbe baru timbul rusuhan ni, tertanya-tanya apa, bgmn, n siapa yg mencetuskan demonstrasi sbnrnya? adakah individu tertentu @ org2 ikhwanulmuslimin sndr?

amaninast said...

bagaimana: barangkali pemuda mesir rasa inspired dgn Tunisia, mereka berjaya gulingkan PM mereka dengan cara itu, so mereka buat rusuhan aman pada 25 jan, yakni cuti hari polis. but then suddenly turn bad sbb polis attack rakyat dgn snjata mereka dan rusuhan berterusan sampai hari ni.

siapa: wallahualam. walaupun banyak je parti pembangkang di sana, but 1 thing yang mereka sepakat ialah pendapat mereka ttg kerajaan di bawah pemerintahan HM yg mmg sangat corrupted.

ak pernah tebaca ttg satu link, yg dipublish b4 rusuhan tu berlaku, yang mengajak semua orang mesir utk berkumpul di kawasan2 tertentu selepas solat jumaat 27 jan, dan mereka mengatakan bahawa mereka adalah pemuda Mesir, yang mengajak semua rakyat mesir utk turut serta, dan mereka listkan parti2 politik yang turut terlibat, semua termasuklah IM. i cant tell, the leader is IM atau siapa sbb aku tak ada pengetahuan ttg itu. :D
wallahu a3lam..

Nur Mawaddah said...

owh, thanx, actually ada sorang kawan aku ckp die ada terbaca kat internet, but tak sure sumber mana,; die kata pencetus rusuhan tu org yahudi..
tu yg aku tnye, nak surekan. wallahua'lam la aku pun tak tahu sejauh mana kesahihan crite pasal tu.tp yg pntg perjuangan mrk tu utk kebangkitan islam..=D