10 July 2010

reunion

'siang pertama' di malaysia dikejutkan dengan kedatangan cik Nana dan Nadirah ke rumah, semata-mata mahu ajak makan sekali petang nanti, ala2 small reunion gtu.

kelas di sekolah agama, utk batch kami, hanya ada 19-20 orang, jika saya tak silap.
tolak 5 cebis lelaki, maka total pelajar perempuan ialah lebih kurang 15 orang, dan semalam berjaya m'gather'kan seramai 6 orang, almost half.

saya suka utk qoute kata2 cik Nana,
"kawan2 pd zaman kanak2 lebih jujur dan telus dibandingkan kawan2 yg dikenali semasa dewasa."


sebab hati kanak2 itu telus, jujur, tak berapa pandai menyembunyikan, dan berterus terang.








aku mahu hati yang suci.









3 comments:

Anisah Shamilah MS said...

mahu juga..
mohon maaf..
jazakillah..

kim salam kat cikgus.. ;D

azim ezzati said...

sy setuju !!

dulu wktu kecik2, rasa amat best berkwn, mungkin sbb masing2 x tau apa itu pura2..

tapi bila dh besar nie, berkwn jadi benda yg paling menyakitkan terutamanya bila dpt tahu ukhwah yg kwn tu twrkan hanyalah satu kepura-puraan.. bagi si kwn nie, pura2 itu x pe dlm ukhwah..

sabar je la kan...

Allah sendiri pun kata sabar itu indah..

dlm surah al-maarij "sabarlah kamu dlm kesabaran yg indah"

=)

.Cik Nana. said...

:D
betul2..
thanx for coming..