29 June 2010

doakan

"izzah kate, kalo nak mintak doakan, tulis kat kertas, pstu stepler, nnt bagi kat die sebab die takut lupe."
"cmne nk bagi kat die?die pegi (umrah) malam ni kan?"
"ala, kite kan sekali balik (malaysia) malam ni, nnt jumpe la kt epot.."
"oo..ok2..."

*tulis2*

1. Doakan aku lulus sume subjek terutamanya Microbe.
2. Doakan aku...
3. Doakan aku...
4.Doakan aku.. 
5.Doakan semua orang...
6.Doakan....

*pass kat Amalez*

"Eh, kenapa lulus je?"
"tak yakin la Mal.."
"kan kita kena putuskan hubungan result dengan usaha.."
"tapi cm tak yakin..usaha cm ..hmmm"
"memang la..ko nampak je kite rilek..tapi kt dalam hati ni...huhuhu...sape yang tahu.."
"sebab kite tahu yang usaha kita tak mumtaz, kalau dapat mumtaz tu mmg aku rase tak layak ar..tak patut aku dapat..kalau dapat tu...."
"memang miracle la..mmg kuasa Allah terbukti gile ar...tapi kita kena doa kite nak yang terbaik..tak kesah la dapat ape nanti...kite target yang tertinggi...tapi, lepas ni, kene usaha keras la lagi...(jgn mcm ni lagi.iltizam utk lebih baik.)"

'dalam hati, aah la, kang aku target lulus, dapat lg rendah lak kang, kalo target mumtaz, dapat rendah sikit byk lagi level sblm rasib'

"bak balik kertas tu, nak tukar.."

*conteng2*

1. Doakan aku lulus Mumtaz sume subjek terutamanya Microbe.

'hoo, target yang plg mustahil sekali utk mumtaz..gasak le'
'betul tu, kat sape lagi aku kene berharap kalau tak kat Allah? baru belajar semalam yang orang2 mukmin hanya kena bertawakkal kepada Allah.'


AQ 3:160
"Jika Allah menolong kamu, maka tidak ada yang dapat mengalahkanmu, 
tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu, hendaklah kepada Allah saja orang-orang mukmin bertawakkal."


'ok, ak kena target yang terbaik utk diri aku walaupun aku tahu aku punya usaha level mana sekalipun'

'kemudian, apa2 yang ditakdirkan utk aku setelah itu, maka ketahuilah itu yang terbaik utk aku.'

'sesungguhnya ujian ini sangat kecil dibandingkan dengan orang lain.'

'maka bertawakkallah kepada Allah, kalo mu btawakkal ke doktor takde gunenye.'

'teruskan hidup dengan lebih cemerlang.'

5 comments:

Anisah Shamilah MS said...

uit, aku jer ker??
kami???

sampai ati nti, em...

amaninast said...

erk..ade kot ana tulis yg umum, yg doakan semua orang....

hehe..

fatihah r said...

em, aku nk kene doa gok... hehe. aku nk mutaz sume subjek; farma, mikrob, patho, para.. sila doakan~

amaninast said...

ui rubi, ak nk pos doa gk kt mg boleh tak, kene tulis kt kertas gk ke cm kawan aku nih?? kih3~!

aku nak gak mumtaz suma ruby!

alFaRAbi said...

klu mg x suh aku doakan pun, aku akan doakan gok utk mu em.. ngeh3..
nanti klu sempat aku sebut nama setiap org sebijik2.. mg pun jgn lupa doakan aku dpt umrah yg mabrur, takut gok klu niat terpesong...T_T