08 May 2010

1 cinta



malam yang layu dimulakan dengan bermain2 gadget utk menyegarkan mata, kemudian baru disambung dgn menghadap laptop untuk study microbe, gara-gara degil dan malas tak mahu beli hard copy practical microbe warne kuning tu.

macam biasa, meninjau2 status makhluk2 di cairo dan di tempat2 lain, ade yg sudah berubah, ade yg masih stagnant dengan status petang td. especially bebudak cairo, status sangat unik musim2 exam ni.

tetiba terdetik dan terlintas nak click kt status "Perempuan cantik 1" (ada beberapa siri perempuan cantik).
selama ni kalau link youtube payah sikit nak klik2 ni.

oh, lagu ni. xpenah dgr pun sampai habis, test dengar di malam hari.
layan jgk.
haha..

oleh itu, saya mahu letak di sini.

selamat hari jadi Amalez.
kamu dapat banyak hadiah hari ini. keh3~
doktor kt Vacsera bagi kamu hadiah suntikan Hep.B.
saya bagi kamu produk Drake store dan mee kari.
ahli rumah kamu mesti bagi lagi banyak masakan2 dan makanan2 yg menaikkan kalori.
:D

btw.
ak sgt suka post Perempuan Puitis yang ini.
sangat suka.


"Bumi ini, rumah kita.Kau nak bawa aku pergi mana?'
'Bumi ini penjara. Kita akan derita jika diam di sini lama-lama. Fana, fatamorgana!'
'Tapi Bumi ini tapak semaian, bukan? Di mana akhirat nanti kita tuai hasilnya'
'Kosongkannya dari jiwamu. Roh kependetaan dan kerahiban kita akan kotor'

Adakah kerana gelapnya silam, segala nostalgia akan dikerandakan
dan semua angan akan diarak ke kuburan?

Aku mahu pulang sebagai bidadari. 
Tiada ragu.

3 comments:

asiah said...

ape maksud sajak tu em? tak berape faham.


p/s: tetibe teringat pendakian gunung sinai.... rindu mesir

Mohd Firdaus bin Shafie said...

makin puitis--

amaninast said...

asiah: sajak full kt blog ayu. tema sajak, mahu tinggalkan cinta kepada dunia ;)

doshar: ak tahu ko mesti paham karya ni sbb ko org seni..ohoh