30 March 2010

float

tangan tak tergapai
kaki tak terjejak
mulut tak terkata
lidah tak terangkat
mata tak terbuka
telinga tak terdengar
hidung tak terhidu

ya
aku di awangan
mencari tanah utk dijejak
mengharap pada graviti untuk menarik aku ke realiti
mungkin tamparan akan menyedarkan aku
tak kira apa caranya
aku mahu jejak segera ke tanah
mahu rasa kerasnya tanah
mahu lihat terangnya pemandangan
mahu hidu wanginya bunga
mahu ucap sebaik-baik perkataan
kembalikan aku kepada realiti
kerana tanggungjawab syahadahku tak tertunai lagi.

2 comments:

Anisah Shamilah MS said...

mantap2!!!

sowy mode xde perasaan skit..

huhu~

akk mira ckp,
manusia ada satu bnda iaitu HARAPAN..
kita ada Allah utk kita berharap..
walau kita byk buat salah, walau kita terleka cmne pon, selagi kite hidup, harapan tu masih ada..

mgkin kesalahn atau kelalaian kita adalah teguran Allah utk kite sedar blk mtlamat jgka masa pjg kite, mati dan akhirat.

even umat islam yg buat silap dlm PERANG, PERANG UHUD, yg menyebabkn nabi sndiri terluka pon, Allah ckp kat dorg itu hanya ujian.xde pon ALLAH jnjikan azab atau ape..apatah lagi kalo kite ni tersalah. slagi msih hidup, slagi tu sempat bgkit semula..insyaAllah.

n in dakwah, kalaupon xde sorg yg berjaya kita ajk shingga betul2 bergiat dlm agenda bgnkn islam pon, jgn down, at least dakwah itu menyebabkn kita sndiri x lari dr jln yg kita percaya akn membwa ke syurga...insyaAllah, x rugi..

:)

mcm dah buat post sndiri..
hope kate2 kak mira yg berkesan kat kami ni, will give u sumthing.

chaiyo' 2 em!!

yanna_ngee~ said...

kak em!!!!!!!!
huuuuu
syg akk~~
akk da tlg sye jejak tnah
=)