22 January 2010

=D senyum sorang2

tiba2 tersenyum sendiri, mengenangkan pertemuan pertama dengan dia, di dalam kereta Avanza milik keluarga kami, semasa ayahanda mahu menghantar Udin dan kawan2nya ke tuisyen di KL, sementara aku punya destinasi lain di KL. Jalan TAR barangkali (ke Sogo?)

Aku dan kuya (kot) duduk di seat belakang sekali, ketika itu Udin masih Form 5, dan kawan2nya yg menumpang kereta kami semuanya perempuan. Faezah, Mai, Ezzah.(kot..xigt sgt~~)

Ayahku berhenti di perhentian bas di hadapan Kg. Melayu Bt. 16, kelibat dua orang anak dara sedang menunggu di situ. ( ke diorg dtg lmbt  time tu? xigt2~~) ade sorang tak dtg rasenye..

Yang pastinya, bila mereka sudah masuk ek dalam perut kereta, salah seorang drpd mereka meng'interview' aku, "akak, cmne eh belajar medic kt Mesir?" dan mcm2 lagi die tanye..

walaupun aku kurang pasti siapa, tapi sekarang aku berijtihad(haha~) bahawasanye yg bertanya itu adalah Faezah,(kalau slh org mintk maaf ye~) kerana antara mereka Faezah yg plg peramah dan plg tulus skali interview aku..(haha~~)

almaklumlah, aku ni mmg lah pendiam dulu2(cewah, skrg pun pendiam jgk, bising up sikit), xreti nk borak lebih2 dgn org baru kenal..

kalau aku lah, mesti aku hesitate nk tnye ke tak, kang nnt kawan aku igt aku nk tackle kakak die plak..wakakka~ tp Faezah tak pikir mcm tu. sebab tu aku kate die tulus.

Aku tersenyum lagi.
Faezah sekarang kt Tanta.
tak pernah ak terjangka yg kami akn jadi sekamceng ini.
lebih tepat lagi, tak pernah aku jangka yg aku akn kamceng dgn kwn Udin yg pompn. hohohoho~~
dulu aku segan2 dengan die. sekarang dh tak lagi.
siap bole plak dorg wt suprise2 datang Cairo time gap study leave nih.

dan aku tersenyum lagi.
indahnya ikatan itu jika kerana Tuhan, bukan kerana material mahupun perhatian mahupun kecantikan.
bukan kerana gipang dan cagla.

kenapa aku tiba2 ckp pasal Faezah?
sebabnye mula2 aku teringat Udin, kemudian aku terbayang sape la yg kawen dgn Udin nnt, pstu ttbe teringat Faezah yg asek kene gosip dgn Udin oleh member2 Tanta de..

hahah~~
aku tersenyum lagi..

10 comments:

Sharifah Syahirah TSM said...

em....
xtahan...
tergelak dalam hati..
tersengeh2 sorang diri
membaca entry yang geli hati.

faezah haha (eh ke hehe ?)
tahniah2, kak em da tulis dalam blog die ni...
tulis kat bumi anbiya' plak tu, =D

amaninast said...

abes le..lagi kene sakat budak tu...
hahahaha~~~~~~

Anonymous said...

im the 1st yg akn sakat die.yeay.yeay.

cactaceous opuntia said...

ko da cri adik ipa ke...haha

[fathiyyah] said...

Ardul Kinanah, hehe

sempat lagi ko senyum sorg2 em. tak ajak aku!

hehe

Faezah, setulus orangnya :)

[amiza malik] said...

*jeles*
em kalau kau ada abang sure kau buat entry psl aku kan bila ko igt abg ko.cih.aku cemburu.

senyum sorang2 juga.bila aku asek lupa nama faezah, sdgkan dah jemput dia dr ktm kajang ke rumah huda untuk 3R.ampunkan akk faezah ye sayang

amaninast said...

kalau aku ade abang, mesti aku amik ko jadi kakak ipar, bole aku mandi Port Dickson selalu..hahahhaha~~~

uncle syariff said...

Salam

Ini kalo dibaca dek cik gu hasnor (bapa faezah), ada yang kena jala ikan keli ni...hehe.

Uncle syariff ngan bapak faezah dah kamcheng la ni, sempat tolong dia grading ikan keli suatu masa dulu , faezah siap hidang pizza dia masak sendiri utk uncle dn aunty, tapi tak pernah terlintas bab lain...

Jangan sakat udin, nanti dia tension, dia dah elok study mechanical eng. kat POLIMAS di jitra, 1st semesta dapat good result. Doakan dia berjaya....

faezah hasnor said...

salam semua..:P
haha..alhamdulillah dh smpai meset dh kalau nak direwind kembali zaman kasturi-kl-avanza...dh berlalu hampir 2 tahun..:D

dan mmg x sangka..Allah takdirkan sy disini..

dan ucapan tq,buat uncle syariff yg sgt bermurah hati menumpang kan kami yg berat ni..hehe..


dan tq juga kpd kak em,yg membuka mata ttg meset tyme sekolah dlu..

kalau nk cite psl mcmane sy smpai meset ni,tggu blog sy siap dlu eh..hehe..

dan ttg pizza..?? haha..test2 je buat tu..mggu tu plak mmg saya terlebih teruja utk mencari resepi pizza..dan tiada niat lain..
really..x tipu...T_T

huhu..dan din..hehe..huhu..HIHI..die tu mmg kawan baik sy..dunia akhirat..x pernah terfikir selain itu..percayalah...:D

maklumlah 4 tahun sama kelas..itu je..:D

faezah hasnor said...

salam..
dan karya ini membuatku tergelak sorg2 di safirah najah,tanta,mesir..
alhamdulillah smpai sy di bumi ini..:D
owh..kini sy fhm ape maksud nya..:)
huhu..kalau nak cite ni panjang tau!
haha..dont worry be hepi uncle..keh3..byk yg sy nak jelaskan di sini..
hehe..tapi akn sy jelas kan di dlm blog sy..insyAllah..
huhu..bersahabat kerana Allah..
konsep yg same sy praktikkan dlm hubungan antara sy dan kakak2 tersayang cairo dan juga udin hihi..:D
dan sememangnya..nggak pernah di pikirin lebih dr itu..antara percaya atau tidak..hehe..
no peripheral intention..
dan,tiada dlm jadual sy selama 10 tahun ini utk.....haha!!! cita2 sy menggunung tggi dan perancangan Allah itu yg terbaik..dan hnya kpdNya..sy mohon yg terbaik..:)