30 June 2009

Malaysiaku


cuti di Msia xbermakne laptop bole online 24 jam mcm kt Mesir.
baju xbole suke hati basuh byk2 kali sbb tlepas letak downy sbb air sini bukan free.
byk hak2 dan tanggungjawab thadap family dan rakan2 yg perlu ditunaikan dlm mase 3 bulan ni.

medan kerja kite di sini.

politik yg memeningkan dan isu2 semase yg semakin teruk di kalangan remaja, haih..
byk kerja kite.
kalau bukan kite yg menyedari hakikat tu sape lg nk betolkn..?
cerite korea jepun smkn aktif ditayangkn di tv.
witch yoo hee, zettai kareshi, tkejot sye tgk mase smpi2 ke rumah.
blom lg cerite2 yg kluar dr mulut mama, kes ragut tepi rumah, kes bdk2 plkn byk positive pregnancy dlm urine test, kes budak skola agme menimbun rasenye permasalahan Msia nih.
masyarakat dh jauh dr Islam.
nk tw citer, sile lah balik Msia. =D

Msia mmg mehnah.
klo xkuat mmg tcongok la 24jam dpn tv disajikan dgn hidangan2 cerite2 yg pelbagai.
smpi terabai hak ibu bapa yg kerinduan nk berbual dgn anak2.
terabai adik2 yg mahukan pertolongan dlm pelajaran.

hmm..xtw nk komen ape lg.
xsabar nk tggu yg lain balik.


nb: kepada ahli Badar dan Kauthar, cepat la balik.... =D

12 comments:

[fathiyyah] said...

aku dh balik!

Anisah Shamilah MS said...

fathy, nti bkn kauthar badar yer..
hehehe~kidding!

yup2!!
cpatla blk...

em, support same2 ek..
cuaks memanjang..

.Cik Nana. said...

da balek ea nina??slmt pulang!!

itzz g0oddd!! said...

malaysia yang semakin teruk!!lindungla kite sume dari terjebak..

haa em jangan lupe jadi cikgu kepada adik ko..basuh2 btol2

zinnera said...
This comment has been removed by the author.
nuruliman said...

huhuhu..
ade hikmah gak ar nape abah aku letak TV kt tngkt atas...

kecuali kembor dua orng tgk cartoon, mmg xde org ar nak naik tgk TV...

huhu,
sebab duk mesir kene buat keje sendiri, sivik kene tinggi-pinggan xbleh tggl kt sink, baju x leh x bsh..

smpi rumah je, aku plak yg sukarela basuh pinggan sume...
adik2 sume dah kene lecture ngan aku pagi2:
"tuala gi sidai!"
"baju letak kat situ!"
"kemas ni, kemas tu..."
hahaha..penangan dok oversea...

hahaha...ak dh terbuat blog entry ak kt sini....kuang3x..

amaninast said...

diktator ko man

amaninast said...

yeah ijud, kne basuh dgn lembut, xbole bkasar.. =D

wes milah,apekah nombor msia ko..?

milah said...

ko dah ade kan?
eh, ak xde no ko...

:::cebisanhatiku::: said...

Salam ziaraH...

malaYsia adalah landasan kiTa yang sebenaR..renungkan~hehe...

em...me too takut nak balik mesia.taPi,tiket sudah dibeLi...hehe....

Salam ukhuwah ya.
~dari Bumi Sakura~
^_-

ayongdik mujahadah said...

em dengan SLR, huyooo!
manfaatkan sebaiknya em!
best sangat time tu!
moga RJ kuat, x futur, Ya Allah!

amaninast said...

bole zoom graf ISK..xD

-kinah,kite pon xtw tu SLR ke x, mcm x je-