27 June 2009

# ke mana kau pergi em

27-28 Jun 2009

post pengumuman b4 btolak jam 11 pagi nnt ke mator.

beit cis cake-huda+ fatty+milah dan ank buahnye+rakan2 ank buahnya+mrs Jay dan kwn2
kami sume akn melancong ke Msia selama 3 bulan, hasil wang kutipan yg berjaya dikumpul awl2 tahun dulu.

kami, terutamanya saya igin memohon ampun dan maaf ats segala salah silap kami kepada sume rakan2 xkire anda berada di mane.
minta maaf kerana saye dtg lmbt ke jamuan batch mlm tadi. he2~

doakan kami selamat pergi dan selamat sampai dan bebas jangkitan H1N1 dan kembali ke pangkuan keluarge dgn selamat. =D

buat Badar dan Kauthar yg dikasihi,
khas utk Teha Asilah,
'ana' berase jeles 'nti' masih dpt join bersame2 yg lain.
'ana' bharap 'nti' jage lah teddy bear 2x 'entu' sume punye tuh.
plg penting Jessica kepunyaan chep wpon 'ana' xpenah jumpe beliau. xD
'ana' bharap semoge 'nti' dpt merase pengalaman teknikal pule, xsusah pon..=D
selalu2 la masak air dan simpan dlm peti sejuk supaye sume org xkehausan wpon hakikatnye sgt haus dek musim panas ini.
maafkan 'ana' kerana xsempat2 lg utk dtg bersihkan Kauthar, wpon 'ana' dh lame bhasrat begitu.
tahun depan la eh. =D
jgn lupe bwk 'ana' jalan2 ganu nnti bile 'ana' jejak ke sane.
last but not least, marilah menahan gelak bile mguna 'ana' 'nti'.
=D

Buat Jojot, ak akn senantiasa merinduimu wpon ko tetap kerek spt selalu dgnku mlm td.
maafkn daku kerna ak mganggu tidurmu tp care what i. xD

Buat Amalez, Heno, dan Ateng,
awok mg btabahlah dok sini ye.
lbh2 lg Amalez. xD
kome dan mg kalo dh jejak tanah melayu jgn lupe khaba' ke aku.
nombor msia aku still gune no tahun lepas.
sile contact ak.
haha~
Teng, wpon ak slm mg 2x mlm td, tp ak xpeluk mg pon. haha~
mg macho sgt serba salah aku nk peluk ke dop.
Amalez, slmt bmujahadah utk Wida3a Laka Ya Jahiliyyah.
ade pape do contact me, nk ak kol ko pakai Voip pon xpe. xD
jika merinduiku, serulah namaku(cm ape je) dan tgk lah gmbr2 dlm hset ko yg ko amik mlm td. xD
jika tidak, ko mmg nk kne ngn aku balik kang.

Buat Huda, jage rumah bek2.
Kem slm kt ustazah jgk.
ckp ak ngn T pon rindu gile2222222x kt ustazah, biskut ustazah, gelak ustazah, dan Ummu Hani yg glemer. xD
ish, mesti ko lg laju dr aku ngn fatty =)

buat akhirnye, kepada rakan2 yg belom pulang, akan pulang, dan xkan pulang, sile2 lah plan2 apee yg antum sume akn buat mase cuti summer nih.
klo xde nk wtpe kt Msia tu, cari kje(bukan bmksud suro cr kje di pusat mbeli belah dll), jgn duduk goyang kaki mbelonkan diri di rumah.
klo dh xde sgt keje, mesti ade jgk kje lah.
pi siram pokok, mesin rumput, sapu rumah, mop rumah, buat air, basuh toilet, basuh tingkap, basuh keta/motor, tolong parents masak, ajar adik2 subjek2 yg dorg perlukan, ajar anak2 jiran sekali, pegi surau selalu(terutamanya ikhwah), tunjuk muke pada masyarakat.
jgn jdk ulat dlm kepompong, tido je taw.
klo dpt jdk rame2 xpe la, ini kalo ulat bulu sesaje masuk kepompong rama2, sesaje tido2, mmg la buang mase.

mari berbakti pada masyarakat wpon kite belom lg mdapat title doktor, tp byk lg perkara yg boleh kite sumbangkan.
ilmu kita.
sile sebarkan.
Ilmu yg xdigunakan(disampaikan dan di amalkan) bagai.....pohon xberbuah(semua dh slalu dgr dh nih)
Title student Medic dh cukop utk meraih tumpuan dan respect dr masyarakat utk dgr ape yg kite nk sampaikan.
apetah lg bile dh jd doktor nnt.
Jgn sia2 kan setiap peluang yg ade, marilah berbakti pada masyarakat sementara hayat masih dikandung badan. =D

buat akhirnye, jgn lupe bwk balik IC jika anda mbawanya ke Mesir. dan juge lesen memandu. =.=
ma3a-ssalamah Misr..

5 comments:

itzz g0oddd!! said...

bye2 em.jalan elok2...

musegalo said...

rugi lambat tak leh tgk vdeo ikhwah..
anyway slamat baik..

amaninast said...

tolong upload kt youtube bleh dop???
wargh~xsempat copy ape2..

ijud,ak da smpi..hahahah~~jgn jeles...xD

Cahaya Yang Riang Gembira said...

Hallluuuu sis.. Assalamualaikum. Ekeke.. Lama tak jenguk kamu.. Sehat kah??? Heehee.. =)

thasilah said...

salam em...sowi lmbt meninggalkan jejak..
bru sampai rumah..
sampai KLIA trus blik kluang..
so,terpisah lah sbntr dgn berita2 dr antum sume..
tq em di ats nasihat nti kat ana..
sgt terharu mmnbcnye..
smoge kita sme2 kuat ye!
x sbr nk tunggu nti smpai trg nnti..

k la..salam
p/s:windu same sume...jeles ada yg dh turun pdg