09 May 2009

# berfaedah # byk kje

fasting


setelah meneliti bahawa lg 10 hari menuju imtihan tidak termasuk hari ini, dan masih main2 dgn internet dgn kerapnya, maka saya telah bertekad, saya akan berpuasa juga dari internet seperti rakan2 yg lain. fb,fs,ms,blogger,ym,skype. lptop hanya akn digunakan utk windows media player sebagai peneman semasa study, dan evoiz utk menelpon ahli keluarga.

demi mumtaz idaman ramai, saya terpaksa korbankan sesuatu yg digemari ramai. seperti yg kita selalu dengar, tiada kejayaan tanpa pengorbanan. maknenye, klo kita tak buat pengorbanan, kalaupun kejayaan itu diperoleh, tak terasa manisnye sbb kite tidak berkorban sesuatu demi sesuatu. semoga imtihan kali ini lebih bermakna dan barakah dari imtihan sanah lepas. semoga bulan imtihan menjadi bulan puasa kita sepertimana bulan Ramadhan, cume kite tidak bpuasa dari makan dan minum sahaja.

dan saya juga ingin memohon ampun dan maaf,zahir dan batin ats segalanya. jgn lupe doakan rakan2 yg lain juga mendapat mumtaz bersama2 kita.

pesanan saya: jadikanlah bulan imtihan sebagai bulan tarbiyah, sama seperti bulan Ramadhan, sebagai bekal, dan sebagai initiator bg memperbanyakkan amalan2 sunat selepas habis exm dan semasa pulang ke Msia mahupun bg yg xbalik, di Mesir. semoga najah itu milik kite semua, dan selamat bertemu di dewan peperiksaan, dan juga pada thun hadapan di 3rd year. insyaAllah.. ameen.

jumpa lagi selepas exm.. =D

No comments: