07 March 2009

# bapek # byk kje

sukan itu....

...memanglah memenatkan untuk org yg men outdoor dan penat juga untuk mereka yg men indoor dan sukaneka,sbb kne tggu sepanjang hr utk balik ke cairo semule.

sukan dah tamat.result mid year pon dah keluar.-alhamdulillah-

bravo alaik buat pasukan yg menang, mansoura byk sapu hadiah nmpknye..
buat team cairo, tahniah jgk, acare yg melibatkan otak as kakuro n sudoku mmg bidang bdk2 cairo..
dan tahniah jgk buat akhwt cairo sbb pndi jaga diri sepanjang majlis smlm..
bukan senang ye..

motif sukaneka utk mengeratkan ukhwah,alhamdulillah, nmpknye tercapai, bile kami (jgn gelak ktrg men sukaneka je) dibahagikan kepade 7 group, dan setiap group ada wakil2nye utk bermain setiap acara..
maka geng fire3x! cairo, bpecah2, dan masing2 xdpt main fire3x! sbb name dirombak dan tercampak ke pmainan lain..
cik cama men blind date,
cik heno men first injection bsama cik emhoho,
cik milah men rantaian kasih,
-kami berempat satu kumpulan, ichiben2 Go3x!-
cik syila men Fire3!,tp kumpulan lain...

Blind Date:mata tutup dgn mafla, sambil jalan berdua, suap pisang dlm mulut partner.
*cama busy makan smpi xmasuk2 pisang kt partner nye..=.='' thniah dpt no 1!!xleh blah btol~~*

Fire!Fire!Fire!: ikat belon kt kaki,satu kumpulan 5 org, menguji sistem ptahanan sesebuah kumpulan,dlm mase yg same turut menyerang pasukan2 lain. belon kumpulan mane plg byk xmeletup slps mase yg diberikan,kumpulan itu menang.
*antara peristiwa menarik dan bapek-
1. jimah dr alex dgn mentennye bdiri di sisi line bulatan, menonton aksi pecah-memecah belon di kiri dan kanannye tnpe ade org pon serang dia..org xpasan sbb agknye org igt de penonton tgh bcekak pinggang...dh le kome kecik!

2. mase hmpir tamat dan kumpulan 1 kepenatan.satu dh gugur..satu tgh busy lg bjuang..lg 3 dok hujung kepenatan.ttbe ade seorang pasukan belon hijau tgh bdiri sendirian lantaran kepenatan juga.idea 'bijak' timbul.
MySpace

maka 3 lwn 1,pecah jugaklah belon bidak tu..sian budak tu,smpi tduduk2 korg kerjakan die.. thniah dpt no.1!!*

1st Injection: rukuk&pusing 5x sblm blari ke tengah. sorg pgg jarum dan sorg pgg benang. pe lagi,masukkan tnpe pegang tgn kwn tu..
*slain dr starter(hoho), yg len,lebih2 lg dr pihak memegang benang dah siap pusing awal2, kirenye dh smpi turn dorg, pening tu dh hilg..ptt la laju je benang tu masuk jarum..
MySpacethniah sbb dpt no.2!*


Rantaian Kasih: cm bese,passing getah guna straw..
Jejak Cinderella: selipar ade 4 biji,2 besar 2 kecik,pepandai la 5org nek ats selipar tu tnpe pijak ke tanah dan smpi ke penghujung menemui prince di castle..(pttnye prince yg dtg ke cinderella..-_-'')
Winter sonata: ada satu belon,pecahkan secara beramai tnpa guna kaki dan tgn,himpit belon tu gune blkg bdn anda. once dah pecah,cepat2 1 by 1 lari cari hrte karun dlm tepung..spe plg byk die menang..
*kumpulan 1 nih memang byk btol muslihat de. org yg tgh blari balik ke kumpulan xsempat smpi lg utk sep,org baru dh lari dulu...
MySpace lepas tu kumpulan2 lain pon ikot skali..*


ade lg ke game yg xdisebut?xdpt nk recall..rsenye itu je kot.. :D
smpt juge smlm jumpe adik2 mansoura yg lame xjumpe sejak awl ktibaan dorg ke mesir..
xdilupe jugak kpd kausar,kak qayah, kak khadijah yg dh senior sket dr yg lain, tp xsempat borak lame2..
MySpace

result exam tahun 2 yg baru ditampal khamis lalu, menampilkan muke2 baru yg mcanak cemerlang dlm imtihan..congrates2
tp jgn lupe..
result tu, Allah memang dah taw kite akn dpt ape dan Allah memang nk kac result tu kt kite..
usaha sekadar wasilah utk mengutip pahala ats usaha dan tawakkal kite padanya..
jd, jgn salahkan 100% yg usaha kite belum cukop, tp check balik sejauh mana kite bergantung harap kpd Allah setelah kite berusaha...
result itu Allah bg pada kite sbb mmg Dia nk bagi, bukan sebab usaha kite semata2..
sbb tu kdg2 kite tgk rakan2 kite, pulunnye dlm study xlah pulun mane,tp result alhamdulillah gempak..
ade juge yg sgt2 pulun study, tp result xsetimpal dgn usahanya..
*esok exam kecik biochem~~*
MySpace

last but not least, selamat menyambut maulidurrasul Isnin ini...semoge maulid nabi ini, mjadi booster dan charge bateri utk terus berusaha mengenal nabi kite, Muhammad SAW dan beriman dengannya...

ichiben2, go go go!!
*shout was created by cama*

10 comments:

[fathiyyah] said...

em! cm comel je bile bc pasal korg main sukaneka ni..

huhu,tp best gak sukan semalam,selain melepaskan tension dapat jugak menjejak kawan2 lama.

huhu..

Gamnbatte esok EM!

princess said...

waargh!! xaci2!! jadual asal autdoor x btmbung ngn sukaneka..huhu..sdeh2..sob2..xdpt men sukaneka..mcm best jekorg bseronok..smpai x amik gamba!!!!

Noor Asyila said...

hua3..beshnye semalam!jumpe kawan2 baru,lama~

rasanya smlm bersukannye tkdela byk sgt,'membina' badan je ade aa..haish~huda2,sape yg ngajo nih?haha

letih2 smpi umah pagi2 buta.huhu

al-fareast said...

npe men sukaneka je...seronok ke,....hahaha...pulun jgn x pulun...ap ni(xtau nk komen ap)haha...pape pun gudluck exm biochm..n final exm.....

Anisah Shamilah MS said...

Huhu~
Xcte psl pntomen ke?zaqaziq n mansoura mmg SUPERB!undeniable!
Tabik2!
Sukan kali ni dh mragut kesihatn kpalaku n suaraku.ko bcekn biochem utk ak em!

musegalo said...

cam best je sukaneka..

kalo ada lari lam guni lagi bes..

mesti ramai yang tergolek..

princess said...

syila ko la yg ajar kte! nsi lemak la kerepek la begedil wedges air bandung cekodok sausage kuew teaw ape lagi ea..haih.. '-_-)

amaninast said...

fatty:berusaha fat!

huden:haah dow..xamik gmbr pon smlm..mangat men ngn borak je..hahaha~~

syila:xpe syila,makan banyak tmbh fat..bole gnti sayor..

milah:ak xtgk pentomen zagzig r mil2..ak amal heno g beli air kt luar..smbil2 tu cuci mate tgk kedai2 wpon xde duit..haha~

alfaiz:sukaneka xde gado2 cm men pmainan serius..sukaneka byk gelak je..

musegalo:malangnye xdop plak.. memang bes pon,bes gelakkn org..hahahha!

musegalo said...

ichiben tu pekebende?

nama cekodok lam bahasa siam ke?

amaninast said...

x..basket dlm bhse macau..=.=

no1 dlm jepun le~-cama ckp-