03 January 2009

# daily

the need to update is accomplished u.u



uhh..dah xbley tahan da ngantok..smpat smpi control of aldosterone je stkt nih..=(
honestly,mggu ni rase sgt malas nk update blog..(tp update jgk~)

weekend,ofkos,mesti kuar rumah..xleh nk lekat..
mlm semalam sye tdo umah ayu, ramai2..sambil tu sampaikan pesan dr kak hanim psl trip kami ke Ireland winter break nnt..xD
lepas breakfast kt umah ayu,sye trus mencanak ke rumah, mengenangkan janji dgn adik saye-si kuya-utk on9 kol9 pg sementare sesi psekolahan kt msia xstat lg..2 hours after dat, baru la sye mule mengadap buku, tp xmasuk..sbb laptop msih tbukak agknye..hu3~

after zohor,terase tdo mlm td mcm xcukop..lalu...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....smpi la kol 1.40pm.
sye kne siap2. petang ni ade SC perubatan.(smart circle)
janji dgn z.husna di metro saad zaghloul, dan kami bgerak same2 ke metro mubarak.

xtw la nape,hari ni tmpt tggu tremco tu byk giler polis2,nk kate ade rusuhan,xjugak..accident pon xgak... ntah le..
sudahnye kami nek bas smpi Nadi Sikkah..
ini first time sye pegi rumah akk SC (naqibah) sye..las week xdpt nk jumpe ahli SC yg baru ni,sbb kne settle tiket ayu..=.=

menariknye ttg akk SC sye tahun nih,namenye kak Atiqah Azam,dah berumah tangga dgn student medic jgk, n kedua2 mereka skang study kt Ain Shams Uni n cairo u..(stlh di'edit') ..kecil2 orgnye,comel2,sye bru knal orgnye thun nih..sblm nih dgr2 name je..xtw rupe yg mane satu..hu2~

SC kami,masih xlengkap lagi..weekend Fathin mmg busy, Izzah ade klas tmbhn dan sye xpenah jmpe Izzah lg memandangkn dia uni ain shams,bukan cairo u..so, Kinah Norjuma, Husnek(ke husned?) @ zaidatul Husna, dan sye emhoho..(ho3~) kami btige + kak atiq je yg dpt kumpul ptg td..

Husna bentang tafzir zilal-surah alMulk..(lwk r ko..)depan kak Atiq cm gementar2..bile kak Atiq kuar jp n soh ko teruskn,ok lak ko..hua3~ papepon..bgs r ko..xkesa r ko search kt intrnet n dpt sumber dr mane..(hee3~)

dan wat pertame kalinye,saye balik sorg2 dr sikah ke syydh zeinb..(unbelievable)
husna ade klas quran ngn ustzh Iffat(ko amik timing klas aku rupenye..)
kinah lak nek tremco smpi syydh aisyah,then ke syydh zainb..(lg dekat katenye drpd 'hampa' nek metro ngn 'kami'-loghating-)
so,sye sorg2, nek tremco smpi metro demerdesh..dan trus ke metro syydh zainab..

hari sudah maghrib semase di demerdesh.

smpi di metro syydh, jln2 menuju rumah mmg agk suram dan xramai org lalu..(kereta je ramai lalu..=D)
tips2 jalan sorg2 yg ayu ajar di'apply', wpon sedikit memenatkan..
(mane x nye,stiap 10 lgkh toleh belakang,dh le jln laju,10 saat pusing belakang,5 minit=300 saat=30x toleh!! ak toleh 10 kali je td -_-''~)
dan,smpi la ke beit alcis cake..=D

hurm..
teringat psl Zaid bin Thabit yg kak atiq cerite td..dgn bdn yg kecil mse umor 13 thun,yg pedang lg tggi dr badan sendiri,bsemangat nk g perang badar, tp Rasulullah xbenarkan..sbb fizikalnya masih dhaif..
dan dia sgt sedih..
tp ibunya memujuk,kalaupon dia xdpt pegi bperang,sumbgkn sesuatu dlm bentuk yg lain utk Islam..
Rasulullah itu ummiy..xdpt mbaca..
kau belajar sungguh2..dan Zaid patuh..zaid belajar bahasa2..
dan Zaid mjadi penterjemah Rasulullah dlm usia yg sgt muda..

brulah semangat nk belajar sye bangkit smule..thnx Allah!
ok,sye da xngntok..kne la smbung study balik..=)
tp cm da lewat..esok 'tbe2' ade klas histo lak..(weekend x mcm weekend btol)
hurmm..
ja~

8 comments:

musegalo said...

slamat mghadapi xam mid.
bes r cte zaid 2,
br ad smgt nk s2d

ding dong said...

wahaa! em yg bz!! ak rindu kehadiranmu d umah tyme weekend!! kekeke

amaninast said...

tu r..seb bek bukan turn ak masak semalam..=D
kalo x kebulur r korg~

Learner said...

CORRECTION; Atiq n Hafiz bukan kedua2nye Ain Shams, Atiq je,, Hafiz Cairo Univ, my batch.. (thn 4)

amaninast said...

hayte2~
pembetulan ye sume..hrp maap~
(akibt tulis sesuke rase..ha3~)

wani mangat said...

nmpknye bonde merindui kaseh syg ktue kuage.bgitu juge kami!~sincerely frm me::i'm proud of u

[amiza malik] said...

em, tips aku tu ko derhaka padanya nmpk..kalau jalan sensorang di kala malam, wajib toleh belakang setiap sepuluh steps!!
kalau mushrif2 baca ni mesti diorang lega hati sbb ko nye tndakan berhati2 yg maksimum tu..

tips terkini aku nak bg, jln kat tmpt terang,jauhi lelaki arab, dan make sure ade gunting kat tangan..keskeskes

amaninast said...

hahha~~~penat r ayu..len r ak jln lenggang kangkung bayam..bwk gunting??? nk pegang nyate2 ke sembunyik?? kang org igt ak nk potong reben lak kang..