30 December 2008

# islami # palestin

tempat itu dekat sekali

seharian semalam sye study biochem..hafal dan hafal.. sye langsung xbukak laptop kecuali waktu pagi, sampai lah hari ini, bru saye usha segale2 info terkini..

bukak ym..

"mari kita sama2 doakan, brothers n sisters kita d GAZA - serangan paling dahsyat Israel ke atas Palestine, sejak 41 tahun ( sejak 1967 Arab-Israeli War )!!! 230 syahid (maybe increase to 350), 750 cedera, 200 cedera parah, 100 F-16 missile attack in a single day!!! sebarkan kepada semua!!! Moga Allah membantu perjuangan mereka menentang Zionist laknatullah!!! AMEEN!!!"

"Al-jazeera latest update : tentera israel dah mula meletakkn kereta2 kebal dan tentera-tenteranya di border gaza dengan bilangan y dilaporkan sehingga jam 9.00 malam tadi mencecah 12 buah. tetapi bilangan sebenar kereta kebal dan tentera israel tidak dapat dipastikan (banyak lagi) melambangkan kemungkinan yang hampir pasti utk mereka memulakan serangan secara on the ground pula"

" terkini: sekurang2 nya 30 missile telah di tembak ke arah gaza menyebabkan lebih 155 orang telah syahid dan 200 orang cedera akibat serangan terbaru yang dilancarkan ke kawasan hospital oleh israel laknatullah!! -mangsa terdiri dari semua peringkat umur- sungguh benar sekali hadis nabi tersebut..kita hanya buih.. sama2 lah kita mengutuk serangan ini dengan menyebarkan berita ini.. semoga buih ini akan menjadi tsunami yang akan meranapkan israel !!"

"Dengan nama ALLAH yang MAHA pemurah lagi MAHA penyayang..sesungguhnya kami sedia maklum akan kesengsaraan saudara2 kami di GAZA , dikejami oleh kaum yahudi yg dilaknat olehMU ya ALLAH..ampunkanlah dosa kami atas kegagalan kami melindungi hak dan kesucian saudara2 kami disana.. kami akan melakukan segala yg terdaya untuk melindungi kesucian ISLAM daripada dicerobohi oleh yahudi LAKNATTULLAH..ya ALLAH ya tuhan kami..Berikanlah kekuatan kepada saudara2 kami melawan kekejaman yahudi ini ya ALLAH..berikanlah mereka perlindunganMu daripada tindasan kaum2 celaka ini ya ALLAHkmi memohon kepadaMu ya ALLAH bantulah kami dalam perjuangan menentang kaum yahudi ini ya ALLAH.berikanlah kami kemenangan demi mempertahankan agamaMu dan kesucian ISLAM..."


"salam,suka utk bkongsi bbrp perkara:1) Digalakkan semua mahasiswa-mahasiswi mengikuti perkembangan yang berlaku di Gaza mulai hari ini(Ahad, 28/12/08) sehingga hari Sabtu akan datang 04/01/2009 melalui televisyen(berita), suratkhabar harian, web-web berita menerusi internet dan apa jua perantaraan yang boleh dicapai bagi mengikuti perkembangan ini dari semasa ke semasa. Sekurang-kurangnya 10 minit setiap hari. 2) Digalakkan semua mahasiswa-mahasiswi mengadakan solat hajat serta qunut nazilah(sama ada secara berjemaah atau bersendirian) secara berterusan dari hari ke hari. Galakkan ini bermula hari ini (Ahad, 28/12/08) sehingga akhir peperiksaan fasa pertama. 3) Bergelap selama 15 minit pada hari Sabtu akan datang, 04/01/2009(Sabtu malam Ahad) bermula jam 7.30 malam waktu Mesir."

dan ade satu blog student azhar mybe, diforward linknye kpd sye,dan sye bace...part yg mmg tkena hbs..point penting yg dpt dtgkp:

-kite masih nk hepi2 ke,update2 fs,ltk gmbr2 n info2 terkini psl kite,sedangkan saudara islam kite kt palestin,tgh bmatian2 mpertahankan islam,dgn darah mereka(ak tokok tambah)..
wpon sye da delete fs,tp still ade social site yg lain..plurk,blogger,myspace,n etc..

td,semase di U, ade sebahagian student arab,bkmungkinan bdarah Palestin, memakai something kt leher dorg,nmpk cm banner kecik yg sesuai dgantung di leher,dan tsurat di atasnye, bendera Palestin. sungguh,sgt semangat pemudi2 tersebut,bangga di leher mereka bendera Palestin.



dan tadi juga,anak tuan rumah sye dtg mbawa masakan dr mama,ikan bolti ma'li,dan berbual sekejap dgn ktrg..(wpon xtw ape nk borak). dan semangat die kate,die wa bab wa mama nk g palestin mase cuti nnt(tp xtw r sahih x).dan de semangat nk menerangkn psl Palestin,siap nyanyi2 lagu yg byk disebut "abna' Falestin" dlm lagu tu, dlm byk2 yg de ckp,yg sye dpt phm,de try nk gmbrkn cmne keadaan kt Palestin.
orang yahudi n Israel-pisau-potong kt leher-bom dr ats..(antre yg dpt dfhmi..-_-')

itu abna' mesir.

kecil2 sudah semangat ttg palestin.sye yg dh besar ni pon,tggu disuap psl info palestin,tggu org nk forward psl info terkini palestin,tggu org nk bg link2 blog psl palestin,baru nk bukak,baru nk amk tau..ituupon kalo time tgh xde wt ape2..time busy stadi,sume bnde tinggal,sampaikan update terkini kt palestin, yg sgt2 dekat geografinye dgn mesir,itupon xtau.. sye tlalai wpon sye sdg belajar.

dan rakan2 ym ade forwardkn ttg gesaan supaya mbace doa rabitah dan qunut nazilah dlm solat. doa rabitah mungkin sye dpt cari dlm ma'thurat,tp qunut nazilah?sye rase sye xpernah personally mcari,mbaca, dan memahami ape itu qunut nazilah,baru td sye tgerak nk cari,ade ape dgn qunut nazilah ni..-jahilnye saye! =( -


اللهمَّ إناَّ نجعَلُكَ فِى نُحُورِ أعدَاءِناَ وَ نَعُوذُ بِكَ مِن شُرُورِهِم اللهم بَدِّد شَملَهُم و فَرِّق جَمعَهُم وَ شَتِّت كَلِمَتَهُم وَزَلزِل أَقدَامَهُم وَ سَلِّط عَلَيهِم كَلباًَ مِن كِلاَبِكَ يا قَهاَّر يا جَباَّر يا مُنتَقِم يا الله يا الله يا الله
اللهم يا مُنزِلَ الكِتاَبِ ويا مُجرِيَ السَّحاَبِ ويا هاَزِمَ الأَحزَابِ إِهزِمهُم إِهزِمهُم إِهزِمهُم وَانصُرناَ عَلَيهِم


Ya Allah,
Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh-musuh kami,
Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan-kejahatan mereka,
Ya Allah,
Leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka,
Pecah-belahkanlah dan kacau-bilaukanlah persatuan mereka,
Goncangkan pendirian mereka,
Dan hantarkanlah anjing-anjing Kamu kepada mereka
Wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa,
Wahai Tuhan Yang Maha Menghukum,
Wahai Tuhan Yang bersifat Murka,
Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah,
Wahai Tuhan yang menurunkan kitab,
Wahai Tuhan yang mengarakkan awan,
Wahai Tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab,
Kalahkan mereka,
Kalahkan mereka,
Kalahkan mereka,
Dan menangkan kami ke atas mereka.
Amien…!


bantulah saudara kami di Palestin ya Allah!!
Maafkan aku ats kelalaian ak!



-palestin itu dekat sekali,tp ak xmampu berbuat apa2..-

3 comments:

princess said...

ya Allah kau berikan lah ketabahan kekuatan da kesabaran kpd saudara2 kami di palestin!!!

Unknown said...

ireland?? huhuhuh

amaninast said...

muin..len kali komen kt ats..ha3~ni tmpt komen utk post bwh..

insyaAllah ireland..ha3~~